Kosovska policija zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak

Kosovska policija zatvorila prelaze Jarinje i Brnjak

Kosovska policija je saopštila da su prelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prelaza.

„Obaveštavaju se svi građani da za promet koriste druge granične prelaze“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici policije.

Posle najave Prištine da u ponedeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, građani sa severa Kosova nam javljaju da se na više lokacija na severu Kosova postavljaju barikade. Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

„Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno niti postoji takva namera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.

Prethodno su se u severnom delu Kosovske Mitrovice oglasile sirene za uzbunu, javila je reporterka N1. U međuvremenu, sirene su se začule i u Zubinom Potoku i Leposaviću.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli