Konsultacije stranaka pred konstitutivnu sednicu Skupštine, nastavak sutra

Konsultacije stranaka pred konstitutivnu sednicu Skupštine, nastavak sutra

Održane su konsultacije predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament radi dogovora o konstitutivnoj sednici koja će biti održana u ponedeljak, 1. avgusta. Ovaj pripremni sastanak počeo sa oko pola sata zakašnjenja i prisustvovali skoro svi predstavnici stranaka koje će činiti novi saziv parlamenta. Sastanak je završen oko 13.45, ali, prema rečima učesnika, bez konkretnijih dogovora, prenosi N1. Nastavak konsultacija sutra u podne.

Za sutra je u Skupštini zakazan novi sastanak u isto vreme, kada bi učesnici trebalo konkretnije da se dogovore, a danas nije bilo razgovora o imenima, rekao je novinarima poslanik Zavetnika Nikola Dragičević.

Radomir Lazović, poslanik „Moramo“ izrazio je nakon konsultacija nadu da će biti drugačija atmosfera u Skupštini. „Čini mi se da bi opozicija trebalo da zauzme što bolju poziciju u razgovorima o telima skupštinskim i njenom radu, kako bi mogla da doprinese radu Skupštine“, rekao je Lazović.

Inače, na konsultacijama, grupa od 35 narodnih poslanika iz Narodne stranke, Demokratske stranke, Zajedno i Ne davimo Beograd, najavila je da će za potpredsednika Skupštine Srbije u ime grupacije poslaničkih klubova tih stranaka predložiti predsednika DS Zorana Lutovca.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli