Konkurs za dodelu stipendija najboljim studentima (video)

Grad Novi Pazar i ove godine, četvrti put za redom, raspisao je konkurs za dodelu studentskih stipendija. Pravo na stipendiju imaju studenti koji žive na području Novog Pazara i studiraju na državnim visokoškolskim ustanovama.Studenti bez roditelja imaju pravo da budu posebno rangirani mimo uslova koji se tiče prosečne ocene.

Cilj konkursa je da se nagrade najbolji studenti nevezano za socijalni status. Jedini uslov koji moraju ispunjavati da bi bili stipendisti jeste da prosečna ocena mora biti najmanje devet.

” Reč je o konkursu koji grad Novi Pazar raspisuje već četvrtu godinu zaredom i moram da napomenem da Novi Pazar jedan d retkih gradova u Srbiji koji pruža ovakav vid podrške našim najboljim studentima. Pospešivanje obrazovanja u našem gradu je naše trajno opredeljenje i sve mere koje sprovodimo daju očekivane rezultate”, kazao je šef kabineta gradonačelnika Samir Lekić.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti od druge do završne godine osnovnih studija, a konačan broj stipendija određen je brojem prijava, konkurs je otvoren do 31. oktobra.

Amela Kuč

RUBRIKE
Podeli