Kon: Uskoro sednica Kriznog štaba, alternativa kovid propusnicama

Kon: Uskoro sednica Kriznog štaba, alternativa kovid propusnicama

Epidemiolog i član Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Predrag Kon izjavio je da će se u narednih nekoliko dana održati sednica Kriznog štaba, dodavši da je jedino zatvaranje alternativa kovid propusnicama.

On je za TV Prva rekao da se malo zakasnilo sa kovid propusnicama i da se o tome ozbiljno razgovaralo u maju, ali je rečeno da je to neustavno i onda je jednostavno prestalo da se priča o tome.

Kon je kazao da kovid propusnice mogu da se odnose na aktivnosti koje nisu esencijalne za život čoveka, kao što su zabave, slavlja, gde najviše može doći do prenosa virusa.

„Prošlo je vreme kada bi kovid propusnice dale maksimalan efekat. Alternativa kovid propusnicama je jedino zatvaranje… Ili da ne radimo ništa, ali to da se otvoreno saopšti i biće nam kako smo se vakcinisali“, dodao je Kon.

On je istakao da je glavna mera energično sprovođenje vakcinacije i podsetio da je sredinom jula rekao da nema alterantive obaveznoj vakacinaciji zdravstvenih radnika, jer bez toga ne može da se pokrene vakcinacija svih ostalih, ali i za to je rečeno da je neustavno.

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli