Knjiga novopazarske učenice otkriva čudesni svet mašte i samootkrića

Knjiga novopazarske učenice otkriva čudesni svet mašte i samootkrića

S promocijom knjige „Rijeke koje teku tamo gdje hoće“ u Novi Pazar stigla je nova sjajna knjiga koja će očarati decu, ali i odrasle i odvesti ih na nezaboravno putovanje mašte i samootkrića.

„Rijeke koje teku tamo gdje hoće“, djelo je učenice četvrtog razreda Adne Demić, a u pitanju je poezija koja donosi mnoštvo uzbuđenja i inspiracije za sve čitaoce i ljubitelje knjiga.

Ova čarobna knjiga je plod višegodišnje ljubavi prema pisanju i maštovitosti, čije su pjesme već osvojile srca mnogih njenih drugara, poznanika, članova porodice, kao i prosvetnih radnika koji su primjetili talenat za pisanje učenice Adne i koji su udruženo dali podršku i vjetar u leđa ovoj talentovanoj djevojčici da se za njene pjesme čuje i van svakodnenih okvira.

Učiteljica Fata Ajdinović je jedna od glavnih inicijatora i podrške, kao i organizatora da se od neformalno ispisanih pjesama na običnom papiru, iste podignu na viši nivo i nađu u zvaničnom formatu jedne prave knjige koja je od danas dostupna svima u Novom Pazaru. Ajdinovićeva se zahvalila najpre svima koji su učestvovali i podržali ovaj projekat te dodala: „Ispod površine Adninih pjesama se neprestano provlače poruke i pouke o djetinjstvu i tom najranijem periodu čovjekovog života. Poeziju razumiju samo posebni.“
Ona je dodala i da Adna poseduje rijetku moć zapažanja pojava oko sebe.
„Njena zapažanja su nenametljiva ali jako kreativna te način na koji ona manifestuje svoja zapažanja kroz svoje pjesme će zadiviti sve čitaoce ove knjige“ rekla je učiteljica Fatima Ajdinović i za kraj se zahvalila svim prisutnima što su svojim dolaskom dali podršku jedanaestogodisnjoj autorki koja je tek na početku svoje književne karijere i kojoj ova podrška mnogo znači.

„Mi smo ponosni što iz ovog kraja dolazi mnogo dobre dece koja daju veliki doprinos pisanjem. Voleo bih posebno istaknuti da prisustvujemo jednom istorijskom događaju jer smo upravo prisutni promociji knjige prvog pisca koji dolazi iz ove škole kada su u pitanju njeni đaci što je za svaku pohvalu“, rekao je glavni urednik knjige Bratislav Golić. 

Autorka knjige Adna Demić se zahvalila svima na velikoj podršci i rekla: „Ljubav prema poeziji sam osetila u ranom djetinjstvu i u svojim pjesmama pišem o igračkama ali i o svemu onome o čemu djeca sanjaju. Zahvalna sam svima koji su mi pomogli da objavim svoju prvu knjigu i onima koji su došli na promociju.“


Kroz svaku stranicu ove knjige, čitaoci će biti uvučeni u složene i emocionalno bogate pjesme koje će da ih potiču da sanjaju, istražuju i vjeruju u svoje snove. Pjesme nam zapravo simbolično kazuju da su rijeke poput naših života, slobodne da teku tamo gdje hoće, a šta to tačno znači znaćete ukoliko odlučite ovu zbirku pjesama da pročitate.

Promocija ove izuzetne knjige održana je ispred velikog broja prisutnih u holu Osnove škole „Rifat Burdzović Tršo“ i važno je napomenuti da iza ovog projekta pored porodice Adne Demić i njene učiteljice Fate Ajdinović, stoji škola na čelu sa direktorom Nusretom Zukovićem , kao i školsko odeljenje autorke knjige.

Na promociji je Bratislav Golić ispred Kulturno-izdavačkog centra „Srpska kuća“ svečano dodelio priznanja za izuzetni doprinos afirmaciji mladih pisaca.

CATEGORIES
Share This