Ključevi grada Novog Pazara za premijerku Novog Zelanda

Ključevi grada Novog Pazara za premijerku Novog Zelanda

Grad Novi Pazar je pokrenuo proceduru dodele Ključva grada za premijerku Novog Zelanda povodom Dana grada,saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika.

Član Kabineta Mirsad Jusufović je izjavio  da je Novi Pazar grad u kojem se susreću dvije civilizacije, most koji spaja istok i zapad, islam i hrišćanstvo.
“ Reakcija premijerke Novog Zelanda Džasinde Ardern nakon brutalnog terorističkog napada je upravo ono što su i nas Novopazarce oduvek učili – da budemo solidarni i gradimo zajednicu koja se neće dijeliti po vjeri i naciji, zajednicu u kojoj su svi dobrodošli.“, rekao je Jusufović.
U pismu premijerki Novog Zelanda koje je poslao gradonačelnik Nihat Biševac, ističe se da su građani Novog Pazara zadivljeni reakcijom Džasinde Ardern i reakcijom celokupne javnosti Novog Zelanda – kada su u tim teškim trenucima pokazali da su poštovanje različitosti i zajedništvo najveće tekovine moderne civilizacije.
“Vašim primerom inspirisali ste milione širom planete da budu bolji. Pokazali ste

da su ljubav i saosećajnost vrednosti za koje se treba boriti, da je snaga ljudske rase u poštovanju i ljubavi, a da je mržnja najveća slabost. Zbog svega toga, Skupština Grada Novog Pazara je odlučila da Vam na Dan grada, 20. aprila 2019. dodeli naše najveće priznanje – ”Ključ Grada Novog Pazara””, navodi se u pismu.

“Ključ grada Novog Pazara” do sada su dobili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

 

CATEGORIES
Share This