Kladničanin: Ne treba se sramiti svojih botova, to je kao da se sramite svog deteta (VIDEO)

Kladničanin: Ne treba se sramiti svojih botova, to je kao da se sramite svog deteta (VIDEO)

Politikolog Fahrudin Kladničanin u emisiji “Posmatranje”, istakao je da su botovi svuda oko nas i da smo u neku ruku svi botovi. On ističe da nema ništa loše u tome biti bot i da se političke partije svojih botova ne trebaju stideti.

Komentarišući političko stanje i postojanje botova među našim političkim partijama i uopšteno u našem gradu Kladničanin dodaje:

“Pazar je jako specifičan i čudan, ovde u proseku ja mislim da tri profila dođu na jednu glavu stanovnika, na jednog punoletnog građanina. Što znači imaju jedan svoj profil pravi, jedan lažni ako im nešto zatreba da provere ili vide šta ima po facebook-u, i jedan eventualno da se nađe da po nešto prokomentarišu tamo gde ne smeju sa svog javnog profila, znači gde stoji javno ime i prezime, gde ne sme da se negde nečiji lični, politički ili kakav god stav čuje.Ko god vam kaže da on nema facebook, da on nema društvene mreže, da je on isključen iz svega a nekako je prisutan u javnom životu taj vas laže.” rekao je Kladničanin.

Kladničanin ističe široku rasprostranjenost ove zanimacije na društvenim mrežama među širom populacijom i dodaje:

”Nas četvorica u ovom studiju koji večeras gostujemo u ovoj emisiji i ovo gledalište koje nas gleda svi smo mi botovi u ovom sistemu, zato što ponavljam po deseti put večeras kako kaže kolega Kočović, ovo je botovska država. Botovi nema ništa loše u tome biti bot, da ste mi živi i zdravi, ne treba se sramiti svojih botova, to je isto kao da se sramite svog deteta. U današnjem vremenu kako funkcioniše politički sistem i partijski život u jednom mestu svojih botova se ne treba ni jednog momenta sramiti, niti ih treba odbacivati čak ih treba što više prigrliti jer oni su nam neophodni da bi održali ovaj sistem.”

Politikolog u toku razgovora predstavio je jednu interesantnu podelu botova u našem gradu i istakao:

” Ja ih delim pre svega na bota muštulugdžiju, to je onaj koji dobije zadatak da prvi objavi neku vest ili je ekskluzivno on zna, pa onda tu krene botovanje oko toga. Imate ove halal botove to su ovi što botuju za ove Islamske zajednice, oni određuju ko je pravi vernik, ko nije, ko je u krivu, ko jeste, ovoga će da kazni Allah, ovoga neće, ova Iskamska zajednica je ispravna ova nije. U ceo sistem vi kad uđete i vidite te profile onda vidite kako su oni kreirani. Onda tu imate celu jednu armiju  tih jednih botova aktivista, botova volontera koji možda ne rade za novac nego rade prosto iz meraka, pa onda napravi pet,šest profila iz neke tako ljubavi prema političkoj stranci ili prema nekom svom lideru, i on uzme botuje i piše komentare.”

Celokupnu emisiju možete pogledati na našem facebook ili youtube kanalu gde su politikolog Fahrudin Kladnicanin, novinar Nikola Kočović i Aladin Paučinac ispred Inicijative slobodnih gradjana govorili o tome da li u Sandžaku ima botova. U emisji možete čuti i mišljenje predsatvnika tri najveće političke partije u Sandžaku o botovima.

CATEGORIES
Share This