Kada počinju prijave za novčanu pomoć deci do 16 godina?

Kada počinju prijave za novčanu pomoć deci do 16 godina?

Prijava za novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara za decu starosti do 16 godina počeće 20. avgusta, a trajaće do 20. septembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 7. juna najavio je novu meru državne pomoći, koja će deci koja još nisu napunila 16 godina biti isplaćena do oktobra. Ministar finansija, Siniša Mali, gostujući na Prvoj istakao je da se nove mere pomoći građanima finansiraju iz onoga „što smo uštedeli u ovoj godine u okviru budžeta“.

Ministar finansija je gostujući na Prvoj istakao je da se nove mere pomoći građanima finansiraju iz onoga „što smo uštedeli u ovoj godine u okviru budžeta“.

„Majke treba da unesu  broj lične karte i svoj matični broj, matični broj za svako dete i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena. Sistem će predvideti i način prijave za samohrane očeve. Primaocima novčane socijalne pomoći, pomoć će biti automatski isplaćena. U vezi sa isplatom ove vrste pomoći biće doneto i odgovarajuće zakonsko rešenje, u kojem će biti definisani svi detalji oko prijave i isplate pomoći“, rečeno je za portal N1 iz Ministarstva finansija.

Majke će primati novac na račun u skladu sa tim koliko dece imaju. Prijavljivanje, kao i isplata će ići preko portala euprave.

Podsećamo, ekipa A1 bavila se temom – šta za budžet Republike Srbije znači izdvajanje sredstava za ovu meru državne pomoći za decu, kojih u Srbiji ukupno ima oko milion i dvesta hiljada tog uzrasta i koliko je, sa druge strane, roditeljima to značajno.

CATEGORIES
Share This