JP Putevi Srbije: Vozačima se savetuje oprez na putevima

JP Putevi Srbije: Vozačima se savetuje oprez na putevima

Na deonicama puteva I B-40 Vladičin Han – Surdulica – državna granica sa Bugarskom i II A-231 Vlasinsko Jezero – granica sa Bugarskom, kolovoz je vlažan s prisustvom snega do 5 centimetara, prema saopštenju Javnog preduzeća Putevi Srbije vozačima se savetuje oprezna vožnja.

Putni pravci III prioriteta održavanja takođe imaju vlažne kolovoze u nižim predelima, s mestimičnim snegom do 5 centimetara u raskvašenom stanju na teritoriji Ivanjice, Kruševca, Novog Pazara, Užica i Vranja.

Najavljene niske temperature mogu dovesti do pojave mestimične poledice, posebno duž rečnih tokova, kotlina i klisura, kao i na putnim objektima. JP Putevi Srbije preporučuje vozačima da se ne kreću na put bez zimske opreme i lanaca, te da prilagode brzinu uslovima na putu.

Na određenim putnim pravcima važi zabrana za šlepere i kamione s prikolicom, uključujući II A-210 Jošanička Banja – Kopaonik, II A-199 Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-197 Kumanica – Preko Brdo – Duga Poljana, i II A-198 Odvraćenica – Preko Brdo.

Vozači se pozivaju na pažljivo praćenje situacije i poštovanje preporuka radi sigurnije vožnje tokom zimskih uslova na putevima Srbije.

CATEGORIES
Share This