Jedan kandidat za direktora “Vodovoda i kanalizacije”

Jedan kandidat za direktora “Vodovoda i kanalizacije”

Na konkurs Skupštine Novog Pazara za izbor direktora Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, pristigla je jedna prijava, a podneo ju je aktuelni vršilac dužnosti direktora Gradimir Nedeljković, koji je na čelu tog javnog preduzeća od septembra 2020. godine, piše Radio sto plus.

Očekuje se da Komisija za imenovanje direktora javnih preduzeća zaseda do kraja ove ili početkom sledeće nedelje kako bi proverila da li je Nedeljković dostavio svu dokumentaciju i da li ispunjava uslove konkursa.

Kako prenosi ovaj mediji, nakon toga, Komisija će tokom neposrednog intervjua oceniti njegovu biografiju, stručne sposobnosti, znanja i veštine.

Na čelu Komisije je Suad Ramičević, dok su članovi Asim Prenča, Malića Plojović, Zlatko Pavlović i Marko Božović.

Novi Pazar je osnivač šest javnih preduzeća, a direktor samo jednog – Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, Mujo Šaćirović je izabran na konkursu, dok ostalim rukovode vršioci dužnosti i to, uglavnom, duže od godinu dana.

I pored stalnih kritika opozicije da se time krši Zakon o javnim preduzćeima i poziva Skupštini Novog Pazara da raspiše konkurse i na njima izabere direktore, to se, kao i što je praksa na republičkom nivou, ne dešava.

RadioStoplus

CATEGORIES
Share This