Jarinje i dalje blokirano, na severu Kosova bilbordi „Dobro došli u ZSO“

Jarinje i dalje blokirano, na severu Kosova bilbordi „Dobro došli u ZSO“

Administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su i dalje zatvoreni, uprkos odluci Kosova da odloži za 30 dana primenu mera reciprociteta sa Srbijom kada se radi o registarskim tablicama i ličnim dokumentima, javlja reporter N1 sa lica mesta. Na severu Kosova osvanuli bilbordi “Dobro došli u ZSO”.

„Barikade koje se nalaze na putevima Jarinje-Kosovska Mitrovica i Brnjak-Kosovska Mitrovica nisu uklonjene, i dalje se na njima nalaze teški kamioni. Na putu Jarinje-Kosovska Mitrovica čak na tri mesta se nalaze barikade, na putu od Zubinog Potoka do Kosovske Mitrovice u mestu Zupče su i dalje teški kamioni, tako da je nemoguće proći do Kosovske Mitrovice“, navodi reporter N1.

Dodaje da je Jarinje pust, nema vozila, ali „nedaleko odavde na skretanju za Kopaonik u Rudnici nalazila se patrola koja nikom nije dozvoljavala da prođe dalje, ali su se pre pola sata povukli, ali bez obzira na to ovaj prelaz je i dalje zatvoren“.

„Za razliku od prelaza Merdare, gde se svima koji sa ličnim kartama Srbije ulaze na Kosovo izdaje taj deklaracioni list, ovde čak ni pešice ne dozvoljavaju“, navodi on.

Dodaje i da niko nema informacije kada će ovi putevi ponovo biti uspostavljeni za saobraćaj, iako se očekuje da će se to dogoditi posle odluke Prištine.

 

Izvor-foto: N1

RUBRIKE
Podeli