Izrečena presuda za pogibiju predsednika opštine Tutin

Izrečena presuda za pogibiju predsednika opštine Tutin

Sudsko veće Višeg suda u Novom Pazaru osudilo je na dve godine zatvora Fadilja Prelića iz Tutina, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je oktobra 2017. godine poginuo tadašnji predsednik tutinske opštine Šemsudin Kučević, objavio je Danas.

Ovaj dnevni list piše da se u presudi, koju je pročitao sudija Spasoje Čorbić, navodi da je veštačenjem utvrđeno da je prilikom udesa, optuženi Prelić bio u alkoholisanom stanju sa 0,71 promila alkohola u krvi, da se kretao brzinom 67,8km/h, da nije bio sposoban za bezbednu vožnju i da se nije pridržavao saobraćajnih propisa.

Nesreća se dogodila u mestu Mađare, na putu Novi Pazar-Tutin.

Prelić je upravljao vozilom marke „škoda“, na čijem zadnjem sedištu se nalazio Kučević, koji je, od zadobijenih povreda grudnog koša, ubrzo preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.

U toku glavnog pretresa odbrana je pokušavala da ospori tvrdnje da Prelić nije bio u alkoholisanom stanju. Izricanju presude nisu prisustvovali ni optuženi, niti njegova odbrana.

Prvostepena presuda je doneta samo desetak dana pre navršavanja četiri godine od Kučevićeve pogibije.

On je skoro dve decenije bio predsednik opštine Tutin i jedan od najbližih saradnika predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

 

RUBRIKE
Podeli