Imamović reagovao posle gostovanja Fehratovića na A1

Imamović reagovao posle gostovanja Fehratovića na A1

Nakon sinoćnog gostovanja narodnog poslanika, Jahje Fehratovića u emisiji “Posmatranje” portala A1 i njegove izjave da je od Imamovića u martu ove godine dobio pismo od Enisa Imamovića koji u tom trenutku od njega traži sastanak, oglasio se i Imamović putem zvaničnog Fejsbuk profila reagujući na ovu temu.

On je u svojoj objavi rekao da se na ovu temu oglašava kako bi stao na put raspravi i time stavio tačku na dalje spekulacije.

“Iskreno sam očekivao da će biti u stanju da iskoči iz kandzi mržnje kojom je zatrovan, kako bi, zarad interesa svog bošnjačkog naroda, uspostavili saradnju kroz formiranje foruma/mreže bošnjačkih narodnih poslanika. Nadao sam se da će pokazati širinu, kakvu su pokazali i ostale kolege, ali izgleda da sam ga precenio”, oštro navodi Imamović u Fejsbuk objavi.

U svom gostovanju sinoć u emisiji, Fehratović je, između ostalog, rekao i to da ovih dana pokušavaju da ga spoje sa Enisom Imamovićem, koji je nedavno napustio Stranku demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Podsetimo, Fehratović, pominjujući pismo navodi uslove pod kojima bi pristao na sastanak sa Imamovićem.

“Nije problem da sednemo, ali moraš pre toga da se i ti lično i tvoja stranka, pošto je tada i dalje bio u SDA, ogradite i priznate Islamsku zajednicu u Srbiji sa duhovnim centrom u Sarajevu na čelu sa Reis-ul-ulemom.

Drugo šta sam zahtevao je da se izvini javno svima za ono što je govorio u parlamentu Republike Srbije protiv rahmetli Muftije Zukorlića.

Pod tri, da se izvini javno dijaspori kojoj je svašta rekao u parlamentu Republike Srbije, i pod četiri da se izvini javno za ono što je pozivao žandarmeriju  sa ostalim političkim partijama da dođu da ruše Islamski fakultet u Novom Pazaru.

Nikada nisam dobio odgovor na takav zahtev i nikada više se nismo sreli”, rekao je Fehratović.

Imamović je u objavi prikačio pismo koje je pomenuo Fehratović, a mi ga u nastavku prenosimo u celosti.

izvor: Fejsbuk profil/ Enis Imamović

Imamović zaključuje i, kako kaže, reagovanje počinje i završava na ovoj objavi, jer “ne želi da bude uvučen u političko blato, dok se svet ruši pred našim očima”.

CATEGORIES
Share This