Fehratović: Izlazimo na lokalne i parlamentarne izbore

Fehratović: Izlazimo na lokalne i parlamentarne izbore

Jahja Fehratović, narodni poslanik gostovao je u emisiji “Posmatranje” portala A1 gde je govorio o osnivanju samostalne političke partije koja će uzeti učešće na lokalnim i parlamentarnim izborima.

Na pitanje u kakvom je odnosu sa drugim političkim kandidatima i šta je loše u tome da se  SPP i SDA politički zbliže,jer bi ujedinjavanje te dve stranke moglo dovesti do jedinstva Islamske zajednice Fehratović ističe da bi do toga moglo doći jedino kada bi se zadovoljili određeni uslovi, i ispravile greške i propusti Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA).

Ferhratović dodaje i to da ovih dana pokušavaju da ga spajaju sa Enisom Imamovićem, koji je izašao iz Stranke demokratske akcije Sandžaka (SDA). Jahja Fehratović otkriva da je dobio pismo od Enisa Imamovića i da od toga nema ništa.

“Negde u martu, aprilu ove godine je tražio da sednemo i ja sam mu na to pismo odgovorio pismom. Nije problem da sednemo, ali moraš prije toga da se i ti lično i tvoja stranka, pošto je tada i dalje bio u SDA ogradite i priznate Islamsku zajednicu u Srbiji sa duhovnim centrom u Sarajevu na čelu sa Reis-ul-ulema. Drugo šta sam zahtevao je da se izvini javno svima za ono što je govorio u parlamentu Republike Srbije protiv rahmetli Muftije Zukorlića. Pod tri da se izvini javno dijaspori kojoj je svašta rekao u parlamentu Republike Srbije, i pod četiri da se izvini javno za ono što je pozivao žandarmeriju  sa ostalim političkim partijama da dođu da ruše Islamsku fakultet u Novom Pazaru. Nikada nisam dobio odgovor na takav zahtev i nikada vise se nismo sreli.”, rekao je Fehratović.

Na pitanje da li misli da je to postavljanje ultimatuma za nekog ko želi da razgovara sa njim, Fehratović dodaje da je ovo ključ opstanka i ako mi sebi dozvolimo da pomerimo sve granice i  da ono što je bila suština našeg identiteta i odbrane ovog naroda zaboravimo, ono zašta su ljudi dali živote i za šta su ranjavanji, i zašta smo svi mi ušli u ovo političko blato onda nemamo alternativu kao narod.

“Ako sve to dovedemo do tog nivoa da sve bacimo pod noge onda koji je smisao našeg političkog postojanja, zato sam rekao da je reč o principima, idealima i o crvenim linijama.” , istakao je Fehratović.

Celokupnu emisiju možete pogledati na našem facebook ili youtube kanalu. Šta je Fehratović imao da kaže na temu osnivanja samostalne političke partije detaljnije pročitajte na našem sajtu.

CATEGORIES
Share This