Hiljade vernika klanjalo noćni namaz u centru Novog Pazara!

Hiljade vernika klanjalo noćni namaz u centru Novog Pazara!

Preko deset hiljada vernika  okupilo se  sinoć na trgu u Novom Pazaru kako bi klanjali noćni namaz  uoči  27. noći u kojoj je, prema brojnim predajama noć Lejletul-kadra koja je vrednija od hiljadu drugih meseci.

Prisutnim vernicima obratio se predsednik Mešihata IZ-e muftija Mevlud  Dudić koji je istakao da  ovaj skup još jednom potvrđuje snagu jedinstva ovog grada.

„U toj noći određuje se i menja sudbina. Uzvišeni menja sudbinu svome robu koji iskreno čini dovu. Evo i mi večeras ovdje pod otvorenim nebom čvrsto svedočimo da smo sledbenici selama (mira), da svakom želim dobro i mir, da ne mrzimo. Mi ovde upućujemo dovu Allahu dž.š. za sve one koji hizmet čine Islamu, našoj zajednici. Činimo i dovu i onima koji nam ruše zajednicu rečima:” Bože, oprosti im, ne znaju šta rade!”. Gospodaru naš, prospi svoj rahmet na sve ljude, jer je Tvoj Poslanik poslat kao “Rahmetelil ‘alemin” – Milost svetovima. Gospodaru naš, Ti oproštaš, voliš opraštanje, oprosti i nama”, rekao je muftija Dudić.

Noćnom namazu na Trgu prisustvovali su i predstavnici amabasada muslimanskih zemalja u Beogradu predvođeni ambasadorom Egipta Amr Fethi Muhamed el Džuvejlijem kao i narodni poslanici Muamer Zukorlić i Jahija Fehratović.

 

Foto: STUDIO REČKO

 

 

CATEGORIES
Share This