Hazbo Mujović na poligrafu(VIDEO)

Hazbo Mujović na poligrafu(VIDEO)

Predsednik opštine Sjenica Hazbo Mujović podvrgnut poligrafskom ispitivanju gde je  urađena  ukupno jedna serija od tri  testa.

 Relevantna pitanja su postavljena na svakom pojedinačnom testu:

Pitanje 1: Da li ste imali seksualni odnos sa Mirelom Hodžić ?

Pitanje 2: Da li ste Vi snimali kompromitujući snimak sa Mirelom Hodžić ?

Pitanje 3: Da li ste Vi ucenjivali Mirelu Hodžić kako bi imala seksualne odnose sa Vama?

Pitanje 4: Da li ste Vi instruisali bilo koga da snima Vas i Mirelu Hodžić na kompromitujućem snimku ?

Kako stoji u izveštaju, Mujović je dobrovoljno pristupio poligrafskom testiranju u vezi rešavanja incidenta kada je u javnost dospeo kompromitujući snimak sa gospodinom Mujovićem i gospođom Hodžić. Tema poligrafskog testiranja su navodne optužbe da je Mujović imao seksualni odnos sa Mirelom Hodžić, da je istu ucenjivao da ima seksualne odnose sa njim, kao i da je on lično snimao kompromitujući snimak koji je sporan, ili da je oraganizovao da neko drugi napravi kompromitujući snimak.

U izveštaju renomirane poligrafske kuće “ Poligraf centar“  stoji  da je obavljen  intervju sa Mujovićem u kome su uzeti osnovni podaci  i objašnjena je procedura testiranja kao i način na koji poligraf funkcioniše.

Poligrafista je predao subjektu da pročita dokument o dobrovoljnom pristanku na poligrafsko testiranje, koji je subjekt pročitao i izjavio da razume dokument u potpunosti.

„Nakon čitanja subjekt je potpisao dokument o dobrovoljnom pristanku na poligrafsko testiranje. Subjekt je izjavio da se oseća dobro, da retko konzumira alkohol, da ne konzumira narkotike kao i da ne konzumira sedative za smirenje. Subjekt je takođe izjavio da u poslednja 24 časa nije konzumirao alkohol, kao i da nije konzumirao narkotike ni sedative bilo kakve vrste u poslednjih 24 časa. Subjekt je izjavio da pije lekove “Concord” i “Prexil” kao propisanu terapiju zbog problema sa povišenim krvnim pritiskom. Subjekt je izjavio da se oseća sposobnim da pristupi poligrafskom testiranju. Subjekt je izjavio da nema ništa protiv toga da se nad njim obavi poligrafsko testiranje. Subjekt je izjavio da nikada ranije nije bio ispitivan na poligrafu. Prema profesionalnoj regulativi, praksi i u skladu sa standardima propisanim za sprovođenje poligrafskih ispitivanja nad subjektom je prvenstveno sproveden pripremni test. Konačni nalaz pripremnog testa je da su fiziološke reakcije normalne, konzistentne i uredne, odnosno, stečen je uslov da se pristupi sledećoj fazi poligrafskog testiranja.“ stoji u izveštaju.

Polografsko ispitivanje je uređano u poligrafskoj kući “ Poligraf centar“ u Beogradu koja je član Evropske poligrafske asocijacije i zvanični partner Američke poligrafske asocijacije, regulatornog tela i najveće i najrelevantnije asocijacije i organizacije za poligrafska istraživanja i standardizaciju na svetu.

U videu možete pogledati poligrafsko ispitivanje Hazba Mujovića, kao i rezultat da li je Mujović prošao poligraf ili je ipak pao.

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This