Grejaćemo se ove zime po novim cenama

Skupština grada Novog Pazar usvojila je predlog javno komunalnog preduzeća “Gradska toplana” z povećanje cene grejanja u proseku za 35 odsto.

Nova cena za građane biće 135 dinara po kvadratnom metru, bez poreza na dodatu vrednost, dok će grejanje poslovnog prostora poskupeti za tridesetak dinara, odnosno biće oko 337 dinara, bez PDV-a, po kvadratnom metru.

Vršilac dužnosti direktora “Gradske toplane” Nemanja Mančić naveo je da je poslednje povećanje cene grejanja bilo 2014. godine, a da su u međuvremenu energenti koje to javno preduzeće koristi višestruko poskupeli.

On je dodao i da su cene grejanja u gradovima okruženja i slične veličine veće nego u Novom Pazaru ili su u postupku donošenja odluka o poskupljenju.

Opozicioni odbornici kritikovali su odluke o poskupljenju grejanja navodeći da će vlasnici stanova prosečne veličine sada mesečno, tokom cele godine, plaćati od 100 do 150 evra.

Mančić je istakao da će, računajući nove cene, građani i dalje manje plaćati daljinsko grejanje od onih koji kao energent koriste pelet.

Lokalni parlament usvojio je i zahtev “Gradske čistoće” da se uvede i naplata odnošenja kabastog otpada koja će račune koji građani dobijaju od tog preduzeća uvećati za 100 dinara bez poreza na dodatu vrednost.

Uprava “Toplane” je kao glavni razlog za povećanje cene navela drastično poskupljenje drveta, uglja, gasa i električne energije.

 

RUBRIKE
Podeli