Gradska uprava na raspolaganju Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Gradska uprava na raspolaganju Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Predstavnici novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća, predsednik Esad Dzužo i potpredsednici prof. dr Sait Kačapor i Fuad Bćićanin, danas su bili u prvoj zvaničnoj poseti gradonačelniku Novog Pazara Nihatu Biševcu koji ih je primio sa svojim saradnicima. Na sastanku je otvoreno nekoliko tema o kojima su razgovarali kao što su trenutne aktivnosti Bošnjačkog vijeća o projektima koji su započeti i onima koji su u planu da se realizuju. Jedna od glavnih tema bila je kako Grad i Gradska uprava mogu pomoći da se rad i ostvarivanje planova Vijeća što lakše i bolje mogu realizovati.

„Gradska uprava je na raspolaganju Bošnjačkom nacionalnom vijeću. Mi ćemo pomoći i finansijski jer je i budžetom to predviđeno, a i na bilo koji drugi način, kako bi Bošnjačko nacionalno vijeće moglo da što lakše i kvalitetnije odradi sve projekte koji su planirani da se odrade za četvorogodišnji mandat“, kazao je gradonačelnik Nihat Biševac. On je istakao da su na sastanku izdvojeni prioritetni projekti koji bi terbali da se odrade i na koji način Gradska uprava može pomoći za šta su se složile obe strane.

„Mislim da smo se danas složili oko jedne generalne ocene da je ovo istorijska šansa za sve Bošnjake u Republici Srbiji da se ostavre rezultati koji će biti standard a ne samo prazna priča“, rekao je novoimenovani predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo. On je istakao da je u tom smislu podeljena odgovornost i oko projekata i oko zajedničkih nadležnosti koje dele u skladu sa protokolom o saradnji Vijeća i Grada Novog Pazara i izrazio nadu da će uspeh biti sigurno postignut i da će se relizovati svi planovi o kojima je danas razgovarano.

Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća prof. dr Sait Kačapor kazao je da svi Bošnjaci mogu da se uvere da  Bošnjačko nacionalno vijeće ima ambiciozne planove i da je veoma efektivno krenulo u brojne aktivnosti.“ Pokrenuli smo jedno veoma važno pitanje a to je osnivanje katedre za bosanski  jezik i književnost  na Državnom univerzitetu pri čemu smo ostvarili saradnju sa rektorom ovog univerziteta i sa univerzitetima u Sarajevu, Tuzli kao i sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije“, istakao je Kačapor. On je kazao da je sastanak rektora i članova Bošnjačkog nacionalnog vijeća sa ministrom prosvete protekao veoma korektno i da nigde nije bilo otpora i da su svi optimistični da će se osnivanje ove katedre završiti čak i za ovu školsku godinu.

Predstavnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća, ocenili su današnju posetu gradonačelniku Biševcu kao veoma uspešnu i istakli da su naišli na najviši stepen razumevanja od njega i njegovih saradnika, što je po njima garant uspeha.

 

B.V.

CATEGORIES
Share This