Građani Novog Pazara stali uz narod Palestine (VIDEO)

Građani Novog Pazara stali uz narod Palestine (VIDEO)

Veliki broj građana okupio se danas na novopazarskom trgu kako bi pružili podršku narodu Palestine. Na skupu su uzvikivani tekbiri, dok su učesnici nosili transpansparente podrške „Free Palestine“.

Na Trgu Isa Beg u Novom Pazaru održan je skup početkom 16 časova, a u cilju podrške Palestini. Okupljeni su odavde poslali poruku mira i uputili apel za prekid vatre između zaraćenih strana.


„Ovde sam danas da pružim podršku Palestincima, deci Palestine. Oni proživljavaju nešto što mi ne možemo ni da zamislimo. Ogromna bol. Gledajući fotografije i snimke vidimo šta im se dešava. Možemo samo da mislimo o tome kako je njima.“, rekla je jedna od učesnica skupa.

Skup je organizovala neformalna grupa građana, a pozivi na događaj širili su se putem društvenih mreža. Jedan od učesnika protesta, Haris Ibrahimović, rekao je za naš portal da je cilj okupljanja građana miran i civilizovan način ukazivanja na očuvanje mira i izraz solidarnosti sa narodom Palestine.

U napadima Hamasa od 7. oktobra do danas je ubijeno više od 1.300 ljudi u Izraelu.

S druge strane,palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je broj stradalih u Gazi, usled intenzivnih raketnih napada Izraela, porastao preko 1600, od kojih su više od 500 deca, a preko 400 žene.

Naš uživo prenos mogli ste pratiti na našim zvaničnim nalozima na Jutjubu i Fejsbuku.

CATEGORIES
Share This