Građani Novog Pazara se ponovo okupili na trgu kako bi pružili podršku narodu Palestine (VIDEO)

Održan je i treći protest podrške Palestini u Novom Pazaru koji je organizovala Bošnjačka kulturna zajednica i Palestinska zajednica u Srbiji. Na skupu su se prisutnima obratili predstavnici pomenutih zajednica koje su sa trga Gazi Isa-bega poslali poruke solidarnosti, empatije i povezanosti sa svakodnevnim događajima u Gazi gde je od 7. oktobra, kada su počeli izraelski napadi ubijeno preko 9.000 ljudi, od čega skoro polovina dece. Ekipa portala A1 emitovala je uživo prenos i sa ovog protesta.

Organizatori u pozivu na protest pozvali sve da ponesu zastave kako bi doprineli ovom događaju.

“Mi smo potpuno sigurni da nas vi naša braća koji nas pomažete punim srcem. Uprkos tome što pada kiša, to je i stvar koja pokazuje da su to suze za decu Gaze“, rekao je predstavnik palestinske ambasade u Srbiji.

Podsetimo, drugi protest s ovim povodom se održao sinoć i bio je jedan od najmasovnijih skupova ikada održanih u ovom gradu.

Prvi protest održao se 14. oktobra, a osim u Novom Pazaru, protest se održao u Tutinu, Sjenici, Beogradu i Novom Sadu.

Kako prenosi palestinsko Ministarstvo zdravlja, do sada je od 7. oktobra, kada su počeli brutalni napadi Izraela na Gazu, ubijeno preko 9.000 ljudi, od kojih je preko 3.700 dece i preko 2.500 žena.

Portal A1 emitovao je prenos uživo i sa prvog i sa drugog protesta koji možete pronaći na našoj zvaničnoj Fejsbuk i Jutjub stranici.

CATEGORIES
Share This