Grad Novi Pazar stipendira najbolje studente

Grad Novi Pazar stipendira najbolje studente

Preko 60 studenata iz Novog Pazara, koji imaju  prosečnu ocenu veću od  devet, dobili su danas rešenja o stipendiranju u ukupnom iznosu od 25.000 dinara.

Studentima koji su akademskim rezultatima i prosekom ocena tokom studija na državnim univerzitetima širom zemlje obezbedili sebi status najboljih, Grad Novi Pazar dodelio je stupendije. Po prvi put u istoriji, kako kažu u lokalnoj samoupravi, sredstva iz gradskog budžeta opredeljenja su na osnovu rezultata raspisanog konkursa.

Studentica šeste godine Madicinskog fakulteta u Beogradu Marija Dobrić istakla je danas joj ova podrška grada  mnogo znači.

“Drago mi je što Novi Pazar sve više ulaže u obrazovanje i u mlade i uspešne ljude. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspesima i da ćemo kroz par godina dati svoj doprinos da ovaj grad bude razvijeniji i uspešniji i da ćemo opravdati vaša očekivanja”, istakla je Marija.

Njena buduća koleginica Amina Nurović, studentica druge godine Medicinskog fakulteta u Kragujevcu, kaže da je raduje što grad ceni i prepoznaje prave vrednosti.

“Mi na ovaj način dobijamo dodatnu snagu i motivaciju zahvaljujući kojima polako, ali sigurno nastavljamo da koračamo ka svojim ciljevima”, tvrdi Amina.

Govoreći o unapređenju uslova za školovanje i stručno usavršavanje mladih gradonačelnik Nihat Biševac je podsetio da su sredstva uložena u obrazovanje jedina investicija koja se uvek i višestruko isplati, ne samo pojedincu nego i čitavoj zajednici.

„Naša je obaveza ali i zadovoljstvo, zaista, da ulažemo u obrazovanje i budućnost mladih ljudi. Nastavićemo da stipendiramo najbolje učenike ali i unapređujemo uslove za rad, što je važno učenicima ali i njihovim nastavnicima. Uvek ćemo nagraditi najbolje, a naročito najbolje đake i najpožrtvovanije nastavnike i profesore koji su deci, uz roditelje, najveći oslonac i podrška. Obezbedićemo najbolje moguće uslove da zajedno postižu najbolje rezultate“, istakao  je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Konkurs za najbolje studente, kako je najavljeno, biće raspisan i za narednu školsku godinu.

 

Enes Radetinac

CATEGORIES
Share This