Epidemiološka situacija nestabilna, u planu proširenje bolničkih postelja

Epidemiološka situacija nestabilna, u planu proširenje bolničkih postelja

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru trenutno je nestabilna i nesigurna jer se priliv novih pacijenata svakodnevno uvećava, a u planu je i proširenje smeštajnih kapaciteta ukoliko bude potrebe, rečeno je danas novinarima nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

Direktor Doma zdravlja u Novom Pazaru Ervin Ćorović rekao je da su zdravstvene ustanove u ovom gradu spremne i da trenutno ima dovoljno mesta za hospitalizaciju pacijenata obolelih od korona virusa.

„Trenutno raspolažemo sa 350 bolničkih postelja, a u opticaju su jos tri objekta za pripremu privremene kovid bolnice koja će moći da primi od 100 do 150 pacijenata. Odluku o tome koji će to objekat biti još uvek nismo doneli, ali bitno je da ćemo u slučaju potrebe imati oko 500 smeštajnih kapaciteta“, rekao je Ćorović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihad Biševac rekao je da će grad Opštoj bolnici i Domu zdravlja u ovom gradu dodeliti finansijski pomoć za kupovinu alkohola ali i razvođenju kiseoničke mreže na proširenom infektivnom odeljenju.

„Za te namene izdvojićemo oko 8,5 miliona dinara, a planirano je i da se pojača dezinfekcija javnih površina u gradu pre svega bolnice, autobuske stanice i Novopazarske banje. Doneta je i odluka da se svi radnici dečijih vrtića preventivno testiraju“, naveo je Biševac.

U Opštoj bolnici u Novom Pazaru je tokom jučerašnjeg dana hospitalizovano još 13 novozaraženih, a na lečenju je trenutno 105 pacijenata.

RUBRIKE
Podeli