Eminović: Povećanje zaraženih se očekuju za nedelju dana

Eminović: Povećanje zaraženih se očekuju za nedelju dana

U prethodnih nekoliko dana se smanjio broj obolelih pacijenata od korona virusa, ali epidemiološka situacija je i dalje nesigurna i nestabilna, rekao danas za A1 epidemiolog iz Tutina Mithat Eminović. On dodaje, da se povećanje broja zaraženih očekuje za nedelju dana, gde će doći na naplatu okupljanje za vreme praznika.

Epidemiolog dalje ističe, da vakcinacija ide svojom dinamikom i da je danas bolji odziv, nego što je to bilo prethodnih dana.

“Do sada je vakcinisano preko 3000 građana Tutina, dok je sa  dve doze imunizovano oko 1400”, dodaje Eminović.

On dalje ističe, da je u početku najčešće bila kineska vakcina i da su najviše dali Sinofarm vakcine, gde je vakcinisano oko 2000 građana Tutina, dok je veoma malo AstraZeneke, kao i ruske, a sada je sad i sve veće interesovanje za Fajzer vakcinu, gde je vakcinisano oko 1000 osoba, a razlog je mogućnost putovanja u zapadnoj Evropi.

Eminović dodaje, da je sada građanima tog grada lakše da dođu do svoje vakcine, jer ne moraju da se prijavljuju preko E-uprave, što im je olakšavajuća okolnost, već dikrektno dođu na punkt i tako dobiju svoju dozu  za koju su se odlučili.

 

A. Alić-A1

RUBRIKE
Podeli