Eminović: Počela revakcinacija u Tutinu (video)

Eminović: Počela revakcinacija u Tutinu (video)

Epidemiolog doktor Mithat Eminović rekao je za A1 da je odaziv u Tutinu za vakcinaciju sve veći.On dodaje da se do sada u tom gradu vakcinisalo oko 500 građana.

On kaže da se u Tutinu se primećuje povećan broj pacijenata koji posećuju kovid ambulantu i blago se povećava broj pozitivnih na antigene PCR testove.Nije to značajnije na prethodne dane, ali se primećuje taj trend koji nadamo se neće da se nastavi u narednom periodu.

“Što se tiče revakcinacije  drugom dozom i nastavkom imunizacije prvom dozom možemo reći da je u Tutinu poboljšana situacija na odnosu na onaj prvi  period. Juče smo započeli vakcinaciju drugom dozom Kineskog proizvođača i vakcinisali smo juče 30 osoba i danas 38, s tim što smo danas popodne ostali da radimo i u drugoj smeni,jer smo započeli vakcinaciju i ostalih lica, koja su se prijavila za prvu dozu.Taj broj se približava 500 ukupno vakcinisanih u Tutinu do sada, što je zadovoljavajuće pogotovo kad se ima u vidu da je broj prijavljenih preko E-uprave zadnjih dana veći”, kazao je Eminović.

On dodaje da bez  dileme treba primiti vakcinu, jer to je jedini način da se zaustavi epidemija I da se osobe zaštite od virusa na efikasan način.

“Sve dileme koje se stvaraju su u suštini nehumane,  jer nemaju naučnu osnovu za ono što tvrde jer se vode onim ,  rekla –kazala,vakcinacija je jedini način da se efikasno zaštitimo od ove bolesti, ističe Eminović.

Inače, revakcinacija protiv korona virusa počela je danas u Tutinu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor:A1

RUBRIKE
Podeli