DUNP: Školovanje počinje 18. generacija studenata

DUNP: Školovanje počinje 18. generacija studenata

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, ove jeseni školovanje će početi 18. generacija studenata, u kojoj će biti blizu 600 studenata, saopšteno je iz ove obrazovne ustanove.

U junskom upisnom roku popunjen je najveći deo upisne kvote i sva mesta na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje, dok su u septembarskom roku popunjena sva preostala mesta na strukovnim studijama zdravstvena nega.
Posle drugog upisnog kruga najviše nepopunjenih mesta ostalo je na prirodno-matematičkim i tehničko-tehnološkim naukama.
Svečani prijem studenta prve godine na Državnom univerzitetu biće organizovan u ponedeljak, 2. oktobra. Nastava za brucoše počinje istoga dana, dok će za studente starijih godina početi 9. oktobra.

Inače, Zbog procesa akreditacije studijskih programa Pravo, Ekonomija i Srpska književnost i jezik neće biti upisa studenata u junu na DUNP-u, već se nakon pozitivne odluke Komsije za akreditaciju Nacionalnog akreditacionog tela očekuje da će konkurs na tim programima biti raspisan u septembru, saopšteno je tada iz te ustanove.

CATEGORIES
Share This