Drugi medijski konkurs u Novom Pazaru: Ko traži koliko novca i za koje projekte?

Drugi medijski konkurs u Novom Pazaru: Ko traži koliko novca i za koje projekte?

Na drugi Konkurs Gradskog veća Novog Pazara za sufinansiranje medijskih sadržaja pristiglo je ukupno 20 projekata, objavljeno je da je za ovaj konkurs gradskim budžetom planirano 6,6 miliona dinara.

Među pristiglim projektima, najviše novca, blizu 2,3 miliona dinara, tražila je televizija Connect, dok je najmanje, 400.000 dinara, zatražio Sindikat novinara Srbije.

Portal A1 tv net tražio je 1,6 miliona dinara za realizaciju projekta “Prijavi problem – glas građana”.

Na ovaj konkurs se nije prijavila Radio televizija Novi Pazar, koja je na prvom dobila značajna sredstva, preko 80 odsto od ukupno opredeljenih sredstava.

Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu za medije iznosi 200.000 dinara, dok je najveći iznos ograničen na 1,6 miliona dinara.

Članove komisije koja će ocenjivati pristigle projekte čini 13 kandidata, među kojima su i predstavnici novinarskih udruženja poput Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i Udruženja novinara Srbije (UNS).

Podsećamo da su predstavnici šest medija iz Novog Pazara pre dva meseca odbili novčana sredstva koja su dobili na prvom Konkursu, protestujući zbog dugogodišnje prakse neravnomerne raspodele sredstava iz gradskog budžeta. Njihovi mediji su na ovom konkursu dobili ukupno 3,5 miliona dinara.

Ukupno, radio Sto plus je dobio 400 hiljada dinara, Sandžak televizija 1,3 miliona dinara, A1tv 900 hiljada dinara, Free media 700 hiljada dinara, Glas islama 250 hiljada dinara, dok je Takt media dobio 200 hiljada dinara.

 

 

Izvor: Free Media

CATEGORIES
Share This