Dodeljeni ugovori za ugradnju solarnih panela (video)

Korisnici koji su konkurisali za ugranju solarnih panela, danas su potpisali ugovor o ugradnji, i kako oni ističu, ovo je jako važno za Novi Pazar, jer time će se smanjiti zagađenost vazduha u ovom gradu.

Dodeljeni su ugovori o sufinansiranju mera energestke sanacije porodičnih kuća putem ugradnje solarnih panela, ovaj pilot projekat podržalo je Ministarstvo rudastva i energetike.

“Iz razloga da bi se na kvalitetan način ispitalo ko zapravo može, ko ima snage, kapaciteta, kadrovskih, finansijskih i tehničkih uslova da ugrađuje solarne panele”, kazao je Faruk Suljević, ispred Gradske uprave.

Nakon izbora firmi za ugradnju solarnih panela, raspisan je konkurs na koji su se građani prijavljivali i mogli sarađivati sa 10 firmi koje su dobile saglasnost od Ministarstva rudastva i energetike da su validne za izvođenje radova.

“Nadamo se da ćemo ispoštovati poverenje građana, da će biti zadovoljni i da ćemo ispuniti njihova očekivanja koja oni imaju od sistema solarnih panela i da ćemo nekako ljudima približiiti proces priključenja na proizvodnju prozjumer sistem kao i celu proceduru od montaže do potpisivanja ugovora sa elektro distribucijom”, istakao je Dženis Hasanović ispred firme Hasteg koja izvodi radove za ugradnju slarnih panela.

Korisnici koji su potpisali ugovor za ugradnju solarnih panela kažu da će sugerisati i na ostale da se prijave kako bi se smanjilo zagađenje u ovom gradu.

“Pazar treba da ugradi što više solarnih panela, da koristi ovu alternativnu da bi se smanjilo zagađenje”.
“Znamo kakva je situacija u Novom Pazaru, znamo šta se sve koristi za loženje od guma, peleta, uglja, tako da je postalo nemoguće disati, mislim da je ovo dobro rešenje”, kažu korisnici koji su potpisali ugovor za ugradnju solarnih panela.

Ukupan budžet projekta je 10.000 000 dinara, od kojih je 2,5.000 000 izdojio grad Novi Pazar.
A.K.

RUBRIKE
Podeli