“DECA SU NAM U OPASNOSTI” Novopazarci strahuju zbog zmija

“DECA SU NAM U OPASNOSTI” Novopazarci strahuju zbog zmija

Zmije na ulicama Novog Pazara! Da li smo bezbedni? Poslednjih dana društvene mreže su preplavljene snimcima o pojavi zmija u Novom Pazaru i to na više lokacija, poput naselja kao što su Selakovac, Drum, Hadžet, Mur i Potok, ali najdramatičniji snimci dolaze iz naselja Bukreš.

Među meštanima ovih naselja postoji strah od najezde zmija te kako kaže naša sagovornica Aida Redžović, meštanka naselja Bukreš, posebno su zabrinuti za bezbednost dece koja veći deo vremena provode upravo van kuće.

“Zmije su se pojavile od petka, prošle nedelje. U petak, subotu i nedelju su izlazile u terminu negde oko šesnaest i sedamnaest časova i nije mi svejedno. Plašim se za bezbednost moje dece” , rekla je meštanka naselja Bukreš, Aida Redžović.

Hivzo Gološ, takođe meštanin naselja Bukreš, koje je po svemu sudeći najugroženije naselje, kaže da nikome nije svejedno, i da je najveća opasnost što se zmije teško mogu uočiti u svakom trenutku.

“Nikada ne znamo da li će nas ujesti ili će ona pobeći od nas. Bolje mi da pobegnemo od nje ako je vidimo ako je ne vidimo onda je problem neposredna blizina”, dodao je Gološ.

Da li su zmije koje su se pojavila poslednjih dana opasne ili otrovne, kao i šta da radimo ako vidimo zmiju upitali smo našeg sagovornika, zoologa, Eldana Alića.

“Trebaju ljudi da budu oprezni i da pozovu nadležne službe. U pitanju je smuk, zmija koja nije otrovnica, što se tiče otrovnica one nisu u centru grada, one žive u nekim drugim staništima, tako da građani nemaju razlog za brigu”, naglasio je zoolog, Eldan Alić.

Važno obaveštenje za sve građane je da su zmije zaštićena vrsta i ne smeju se ubijati. Ne zaboravite da zatvarate prozore i vrata od svojih automobila kada idete na izlet, jel kako kažu stručnjaci zmije mogu lako da uđu u automobil.

CATEGORIES
Share This