Deca iz Muhova i okolnih sela uživala u novogodišnjoj proslavi

Deca iz Muhova i okolnih sela uživala u novogodišnjoj proslavi

Novogodišnji praznici su jedan od retkih kalendarskih događaja povodom kojeg se skoro ceo svet u isto vreme veseli i raduje. Opšte je poznato da sve škole pred kraj kalendarske godine organizuju razne manifestacije u ime novogodišnjih praznika. Međutim, verovatno kada se pomenu škole, pomislite da jedna gala proslava pripada samo školama sa gradskog područja, ali ovoga puta takva jedna priča dolazi nam sa poprilično udaljenog novopazarskog sela.

Jedna sjajna i bajkovita novogodišnja manifestacija, sa bogatim programom i podelom paketića organizovana je u selu Muhovo. Radi se o seoskom isturenom odeljenju, koje pripada Osnovnoj školi Dositej Obradović sa sedištem u Osaonici.

 

„Okupili smo se ovde povodom novogodišnje priredbe koju smo kolege i ja zajedno organizovali. Danima unazad smo vredno radili sa našom decom  razne tačke koje smo danas predstavili: dramske tačke, plesne koreografije, recitacije, horsko izvođenje pesmica, imali smo i animatora“, kazala je učiteljica Nezrina Šaćirović i dodala da je bilo uživanje gledati decu kako se sjajno zabavljaju i kako im je najveću radost izazvala podela novogodišnjih paketića, na kojima su kako dalje Nezrina dodaje neizmerno zahvalni Bošku Mihailoviću iz Gorske službe spasavanja Srbije.

Za naš portal, a povodom ovog događaja Boško Mihailović iz Gorske službe spasavanja Srbije rekao je: „U okviru svojih redovnih aktivnosti koje se sprovode širom Srbije, Gorska služba spasavanja Srbije, Stanica Novi Pazar, organizovala je sa planinarskim klubom RAS dodelu novogodišnjih paketića za decu planinskih škola sa Golije i Rogozne“.

Ova aktivnost obuhvatila je 130 mališana iz sela Brđani, Rajetiće, Kuzmičevo, Kovačevo, Vitoš, Vranovina, Svilanovo, Štitare, Osaonica, Muhovo i Vučiniće, rekao je Mihailović i za kraj dodao da je paketiće obezbedila Humanitarna organizacija „28.jun“ iz Beograda.

Novogodišnje veselje trajalo i posle glavnog dela programa tako što su se učitelji i dečica nastavili družiti u prostorijama ove škole uz dečije novogodišnje pesmice i slatkiše.

Amela Tandir

CATEGORIES
Share This