Dan policije obilježen u PU Novi Pazar

Dan policije obilježen u PU Novi Pazar

Na teritoriji koju pokriva Policijska uprava Novi Pazar, ostvareni su dobri rezultati, povećan je procenat rasvetljenih krivičnih djela i očuvano je povoljno stanje bezbjednosti, istaknuto je na svečanosti povodom obilježavanja dana MUP-a Srbije i Dana policije. Svečanosti su pored pripadnika MUP-a prisustvovali predstavnici lokalne samouprave i državnih institucija.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Rešad Džanković ocjenio je na svečanosti povodom Dana policije, da je procenat otkrivenih počinilaca krivičnih djela u ovoj godini preko 80%, dok je u istom periodu prošle godine taj procenat iznosio 67%.

“Evidentirano je jedno krivično djelo ubistvo, koje je ubrzo rasvjetljeno i četiri krivična djela ubistvo u pokušaju, koja su takođe za kratko vrijeme rasvjetljena. Procenat rasvjetljavanja najtežih krivičnih djela je 100%”, istakao je Džanković.

On je naglasio da će prioritetni zadaci u periodu koji je pred nama biti rad na rasvetljavanju teških krivičnih djela iz predhodnog perioda, unapređenje bezbjednosti saobraćaja i preventivnog rada u lokalnoj zajednici kako bi se postigao veći stepen lične i imovinske sigurnosti za sve građane.

Svečanost je bila prilika i da se nagrade zaslužni, zamjenik komandira saobraćajne policijske ispostave Suad Aličković, policajac iz odjeljenja za borbu protiv droga Mirsad Beširović i policajac Nebojša Ratković.

Posebno srećni što su u društvu svojih heroja bili su najmlađi stanovnici ovog grada. Tom prilikom mališanima su uručeni i pokloni koje su obezbjedili Savjet za bezbjednost grada Novog Pazara i PU Novi Pazar.

CATEGORIES
Share This