Da li je stvarno hatar preči od problema u Novom Pazaru?

Da li je stvarno hatar preči od problema u Novom Pazaru?

’’Hatar je neprijatelj progresa našeg društva. Iz hatara nećemo da kaznimo čoveka koji izbacuje tone krvi u reku, da ne bi pokvarili odnose sa njim i njegovom porodicom’’, rekao je Dženan Hajrović, multimedijalni umetnik i vlasnik Kluba heroja.

’’Suština jeste da se nađe koren naših problema u društvu, a to je pre svega jedan deo sistema vrednosti koji gajimo ovde – to se zove hatar. Hatar je prepreka da unapredimo mnogo aspekata u našem životu. Rekao bih da je licemerno od svakog da se žali na bilo koji deo ovog sistema ako na ovaj način podržava taj sistem’’, istakao je Dženan.

’’Možemo da živimo i u strahu i u ljubavi. Ako živimo u ljubavi definitivno smo okrenuti optimistično prema svetu i možemo da vidimo one lepe stvari’’, apelujući na buđenje kolektivne svesti.

Inače, naš sugrađanin Dženan Hajrović je multimedijalni umetnik i vlasnik Kluba heroja, mesta za ideje koje okuplja mlade nosioce različitih interesovanja. Neko je ko se intenzivno zalaže za progres društva, napredak i realizaciju ideja i trudi se da uzme učešće u svakom segmentu društva, na različitim radionicama i obukama, seminarima.

 

Ovaj projekat je deo Škole novinarstva NVO Svetionik.

Autorka: Mejrema Nicević

Konsultant: Enes Halilović

Kamera i montaža: Suad Nokić

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This