Da li će novi projekti povećati bezbednost saobraćaja u Novom Pazaru?

Da li će novi projekti povećati bezbednost saobraćaja u Novom Pazaru?

Na današnjoj sednici, lokalne vlasti delegirale su realizaciju dva ključna projekta za unapređenje saobraćaja, regulisanje raskrsnice između Rifata Burdževića i Sjeničke ulice te reorganizaciju saobraćaja u ulici Mehmeda Alibašića radi postizanja veće bezbednosti i sigurnosti u saobraćaju.

Foto: Grad Novi Pazar

Dženan Ličina, član Saveta za bezbednost saobraćaja, istakao je potrebu za jednim ovakvim projektom u cilju kanalisanja saobraćaja radi usmeravanja učesnika na pravilno kretanje kao i regulisanje pešačkih tokova i postavljanje zaštitnih ograda.

“Na osnovu svih saobraćajnoj istraživanja zaključak je da postoji potreba za kanalisanjem raskrsnice između Rifata Burdževića i Sjeničke ulice, odnosno da se učesnici u saobraćaju usmere na pravilno kretanje. U okviru ovog projekta predviđeno je i reguliranje pešačkih tokova kao i postavljanje zaštitnih ograda.

Ideja je da se saobraćaj na toj raskrsnici umiri i stvore uslovi za bezbednije kretanje kroz samu raskrsnicu”, rekao je Dženan Ličina, član Saveta za bezbednost saobraćaja.

Foto: Grad Novi Pazar

Ličina je istakao i to da je drugi važan projekat koji će se realizovati i regulisanje saobraćaja u ulici Mehmeda Alibašića.

“U pitanju je frekventna ulica, gde se vozila parkiraju na trotoaru. Ideja je da to bude jednosmerni blok kretanja vozila, da se trotoaru oslobode i da napravimo zaštitne ograde kako bi isključili mogućnost parkiranja vozila na trotoarima. Broj parking mesta ostaje isti kao i do sada, jer će je saobraćaja traka biti predviđana za kretanje vozila a druga upravo za obezbeđivanje parking prostora”, naglasio je Ličina.

Foto: Grad Novi Pazar

Predsednik Saveta i član Gradskog veća Vahidin Melajac ističe da će kako je i najavio, radovi u cilju rešavanja saobraćajnih problema u gradu biti intezivni, ali u cilju bezbednosti i zadovoljstva građana.

“Sistemski i punim kapacitetom pristupićemo rešavanju problema sa kojima se suočavaju maši sugrađani. Delegirali smo na današnjoj sednici realizaciju dva važna projekta i očekujemo pozitivne efekte a onda, za petnaestak dana, kreće realizacija još dva projekta, pa još dva i tako redom. Ubeđen sam da će pozitivni efekti biti vidljivi.

Imali smo konstruktivne sastanke i sa predstavnicima Policijske Uprave i sa projektantima koje će raditi na postavljanju kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja. U prvoj fazi biće postavljene po dve kamere na potesu od Selakovca prema Dojeviću, od Mura prema Bajevici a koordinator akcije biće Aladin Zećirović”, dodao je Melajac.

Ostaje da vidimo da li će novi projekti povećati bezbednost i sigurnost saobraćaja u Novom Pazaru.

CATEGORIES
Share This