Četiri vozača električnih trotineta kažnjena u Novom Pazaru

Četiri vozača električnih trotineta kažnjena u Novom Pazaru

Novopazarska policija kaznila je četiri vozača trotineta zbog različitih prekršaja od početka primene zakona i kontrole vozača električnih trotieneta.

Inace ova primena zakona kao i kontorola vozača počela je pre četiri dana u Srbiji a do sada je otkriveno ukupno 87 prekršaja, od kojih su četiri na teritoriji Novog Pazara.

U navedenom periodu, od ukupnog broja vozača, 34 nije nosilo zaštitnu biciklističku kacigu, dok 30 nije imalo identifikacionu nalepnicu na električnom trotinetu.

Takođe, 18 vozača električnih trotineta nije nosilo reflektujući prsluk na putu, dvoje je prevozilo druga lica navedenim vozilom, dok se dvoje vozača kretalo putem iako je bila dostupna biciklistička staza.

Prekršajna prijava podneta je i protiv vozača električnog trotineta koji je upravljao sa 0,66 promila alkohola u organizmu.

Od ukupnog broja prekršaja, najveći broj učinjen je na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd (23), zatim u Jagodini (10), u Valjevu (8), u Subotici i Šapcu po šest vozača, dok je u Novom Sadu, Požarevcu i Smederevu po pet vozača električnih trotineta učinilo prekršaj.

Po četiri vozača učinila su prekršaje na teritoriji Policijske uprave u Kikindi i Novom Pazaru, po tri vozača na teritoriji PU Vranje i Sremska Mitrovica, po dvoje vozača u Kragujevcu i Pirotu, a jedan vozač na teritoriji Policijske uprave u Kruševcu.

Podsećamo, u saobraćaju mogu učestvovati isključivo električni trotineti koji imaju postavljenu identifikacionu nalepnicu, a vozači ovih vozila moraju da nose na glavi zakopčanu zaštitnu biciklističku kacigu.

CATEGORIES
Share This