BUBBLE TEA: Letnji hit i atrakcija u Novom Pazaru

BUBBLE TEA: Letnji hit i atrakcija u Novom Pazaru

Svi volimo piti razne osvežavajuće sokove naručito kada je vani jako toplo. Leto je stiglo, svi traže nešto da se osveže a u zadnje vreme bubble tea ili prosto rečeno na naš jezik boba čaj je prava atrakcija i za decu i za odrasle. U našem gradu svečano je otvoreno nekoliko lokala u kojem se pravi bubble tea. Kako saznajemo, takvih objekata gde je dostupan ovaj čaj ima na tri lokacije u Novom Pazaru.

Istražili smo za vas šta je potrebno da bi se ovaj čaj dobio. Potrebne su: bobice, sirup, baze, mleko u prahu i mašina pomoću koje se dobija ovaj magičan napitak. Bobice mogu biti od raznog voća, a i sirupi koji se koriste za pripremu su takođe voćni. Osnovne baze mogu biti crni i zeleni čaj, s tim što je crni čaj malo jači, dok je zeleni malo blaži. Takođe, postoji improvizovan bubble tea sa mlekom u prahu za one koji nisu ljubitelji čaja. Kada kupujete buble tea trebate odlučiti od kojeg voća želite bobice, a takođe i kojeg ukusa želite da vam je sirup. Sve se to izmiksa dobro, stavi se led i onda ide u spravu koja se zove ,,Pakerica,, ili jednostavno rečeno – zatvarač čaša.


Ovih dana, a kako se čini i celog ovog leta, ovo je jedan od najpopularnijih napitaka kod nas i ostaće neko izvesno vreme zbog velikog interesovanja za ovim osvežavajućim napitkom u našem gradu. Želimo da dodamo na kraju da ipak, iako se radi o sjajnim osvežavajućim ukusima, treba voditi računa kao i sa običnim sokovima, da se ni sa ovim ne pretera, te vam od srca preporučujemo da se pije ograničeno jer ipak ovaj čaj nije toliko zdrav kao pravi biljni čajevi.

 

Ovaj tekst nastao je u okviru projekta “Školice novinarstva“ A1 TV redakcije.

Autorka: Amira Hajrovic, 10 godina, 3. razred

CATEGORIES
Share This