Broj prvih pregleda opet trocifren, preminulo dvoje

Broj prvih pregleda opet trocifren, preminulo dvoje

U poslednja 24 sata u novopazarskoj Opštoj bolnici preminula su dva pacijenta od posledica korona virusa, dok je broj prvih pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja premašio 100, objavio je danas lokalni Štab za vanredne situacije.

Preminuli pacijenti su iz Novog Pazara i Tutina, a broj smrti izazvanih tom zaraznom bolešću u prvih devet dana marta dostigao je 12.

U poslednja 24 sata kovid ambulanti javilo se 189 osoba, od kojih su 102 prvi put potražile pomoć lekara zbog simptoma sličnih onim koje izaziva korona virus, dok su ostali odradili kontrolne preglede.

Odrađeno je 78 brzih, antigenskih, testova iz brisa nosa od čega je 19 bilo pozitivno. Prema podacima Zavoda za javno zdravlje, dobijenih na osnovu PCR testiranja, inficirana je još 41 osoba.

Na bolničko lečenje upućeno je 15 osoba, 11 iz Novog Pazara, tri iz Raške i jedna iz Sjenice, dok je kući otpušten 21 pacijent.

Trenutno je u Opštoj bolnici i Specijalnoj bolnici Novopazarska Banja hospitalizovan 131 pacijent, od kojih je osam na respiratorima.

RUBRIKE
Podeli