Brnabić: Sednica Kriznog štaba u sredu, dežurni „pljuvači“ nas napadaju

Brnabić: Sednica Kriznog štaba u sredu, dežurni „pljuvači“ nas napadaju

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se sednica Kriznog štaba za borbu protiv korone verovatno održati u sredu, navodeći da je stalna “borba” sa stučnim delom da se nađe “balans kako bi ekonomija mogla da ide kako treba”.

„Ja sam u stalnom kontaktu sa stručnim delom Kriznog štaba. Epidemiloška situacija je sve stabilnija“, rekla je danas Brnabić za TV Hepi.

Ona je navela da je u Institutu Torlak urađena test faza punjenja ruske vakcine i da je deo poslat u Moskvu na kontrolu za odobrenje da se nastavi punjenje.

„Mnogi dežurni ‘pljuvači’ napadaju nas u stilu – ‘nije to ništa’. A mnoge velike zemlje to ne mogu da urade jer nemaju institut kao što je naš Torlak“, rekla je Brnaboć.

Prema njenim rečima, u planu je nov pogon kod Aerodroma za proizvodnju kineske vakcine.

Ona je navela da se danas očekuje da stigne 211.770 doza Fajzerove vakcine, a danas ili sutra ujutru 130.000 doza ruske vakcine Sputnik V.

„Dobro nam ide, držimo se“, rekla je Brnabić, govoći o vakcinaciji građana.

Ona je istakla i da je Srbija tako nešto u stanju jer je „domaćinski“ vodila ekonomsku politiku tako da ima novca za nabavku i prozvodnju vakcina.

Prema njenim rečima, Srbija je „meka“ za investitore, ali i pouzdan politički partner kojem se veruje u međunarodnoj zajednici.

„Dolaze nemački i japanski investitori što je najbolji dokaz da u Srbiji nema korupcije“, naglasila je Brnabić.

 

Izvor: N1

RUBRIKE
Podeli