BOSS: Bilbord Draže Mihailovića provokacija bez presedana

BOSS: Bilbord Draže Mihailovića provokacija bez presedana

Opštinski odbori Bošnjačko srpskog saveza (BOSS) u Prijepolju i Priboju u saopštenju za javnost najoštrije osuđuju isticanje bilborda na ulazu opština Prijepolje i Priboj sa likom osuđenog ratnog zločinca Dragoljuba Draže Mihajlovića.

Ovaj postupak, kako ističu, smatraju “provakacijom bez presedana“, navodeći primer Opštine Polimlja kao tradicionalni primer dobrih međuljudskih i međunacionalnih odnosa, a ovakvi postupci imaju za cilj iste da naruše, dodaju.

“Postavljamo pitanje, kome je u interesu da bez ikakvog povoda ovakvim bilbordima provocira građanke i građane Priboja i Prijepolja? Zar nemamo dovoljno problema?

Pozivamo sve poslanike bošnjačke nacionalnosti da u Narodnoj skupštini Republike Srbije pozovu na odgovornost Igora Braunovića koji stoji iza udruženja “Naša Drina“, a bošnjačke ministre u Vladi Republike Srbije da na prvoj sednici Vlade iniciraju njegovo razrešenje sa pozicije v.d. direktora JP Srbijašume“, stoji u saopštenju BOSS-a.

Pokazujući nezadovoljstvo na lokalnu vlast, navode da “ne može imovinom svih građanki i građana upravljati neko ko veliča ratne zločince, unosi nemir među građane, i intenzivno radi na rušenju dobrih odnosa između Bošnjaka i Srba“.

Ovom prilikom pozvali su predsednika opštine Prijepolje, Draga Popadića i predsednika opštine Priboj, Lazara Rvovića, da odgovornim institucijama nalože da se bilbordi uklone.

Zaključuju da će se BOSS još intezivnije u narednom periodu “suprotstavljati svima onima koji bi da izvrše reviziju istorije i da sa strane unesu podele i sukobe među građanke i građane Prijepolja, Priboja, kao i celog Sandžaka. Nastavićemo da se borimo protiv primitivizma, ekstremizma i radikalizma ma od koga on dolazio“.

Podsetimo, bilbord sa naslovom “Beograd sme“ ovih dana u Prijepolju i Priboju izazvao je buru u delu bošnjačke javnosti, a pozivanje na otvaranje muzeja od strane pojedinaca iz organizacija koje sebe smatraju naslednicima Mihalovićeve idelogije, kao i sam bilbord izazvao je buru i nemir u delu bošnjačke javnosti koja lik i delo Draže Mihalovića, vođu četničke grupe, ne doživljava na isti način.

CATEGORIES
Share This