Bakan: Veću kaznu za I. M. od godinu dana i pet meseci nisam očekivao, jer u takvoj državi živimo

Bakan: Veću kaznu za I. M. od godinu dana i pet meseci nisam očekivao, jer u takvoj državi živimo

Mirsad Bakan, otac preminulog Ernada Bakana (19), za A1 kaže da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio  presudu Trećeg osnovnog suda, na kojem je I. M. (23) osuđem na godinu i pet meseci zatvora zbog toga što je na pešačkom prelazu automobilom udario i usmrtio njegovog sina.

Otac preminulog mladića Mirsad Bakan za naš portal je kazao da veću kaznu nije ni očivao, uzimajući u obzir u kakvoj državi živimo.

„Ne znam kako su uspeli da za kratko vreme donesu presudu i odrede kaznu I. M., ali to je kod nas sve normalno i dozvoljeno i ovom presudom pravda nikako nije zadovoljena“, istakao je Mirsad Bakan i dodao da će u razgovoru sa advokatom doneti odluku, da li će ići dalje i hoće li to dati neki bolji ishod, odnosno da u nekom delu pravda bude zadovoljena.

Otac preminulog mladića Ernada Bakana naglašava, da i ako je postojao snimak na kome se sve jasno moglo videti,  kojom brzinom i koliko bahato je vozio i udario „mog sina“ na pešačkom prelazu, nije bilo dovoljno.

„Nije mi lako. Mog sina više nema i nikakva kazna ga ne može vratiti, ali lakše bi mi bilo da je donekle pravda bila zadovoljena“, rekao je Mirsad Bakan.

I. M.  se sudilo od januara 2021. godine, na osnovu optužnice koju je Treće osnovno tužilaštvo podiglo sredinom oktobra 2020. godine.

On je 4. marta 2019. godine automobilom udario Ernada Bakana dok je na pešačkom prelazu prelazio Ulicu cara Dušana u Zemunu.

Bakan je bio brucoš na Visokoj zdravstvenoj školi, a od zadobijenih povreda preminuo je dva dana kasnije.

Smrt Bakana uznemirila je javnost u Novom Pazaru, porodica nastradalog mladića negodovala je što su istraga i suđenje trajali dugo, a potom i visinom izrečene kazne.

Aiša Alić

CATEGORIES
Share This