Amerika u Sjenici okupala mlade iz čitavog regiona

Amerika u Sjenici okupala mlade iz čitavog regiona

Više od sto mladih iz Srbije i zemalja iz okruženja danas je u Sjenici prisustvovalo panelu “A BOLD Balkan Future” u okviru regionalnog Bold samita.

Ovakvi programi kažu mladi na pravi način podstiču njihovu kreativnost, ideje za biznis i njihovo međusobno povezivanje. A među učesnicima bili su i Melida i Faris iz Novog Pazara.

”Ovo nam je treći ili četvrti događaja ovog tipa, već smo bili prošle godine na dve ovakve radionice. Ovo je sad Samir gde smo svi mi koji smo bili već jednom pozvani opet. Dosta je bitno i dosta je jaka mreža koja nam sve ovo omogućava da imamo jaka poznanstva, gde se ljudi međusobno podržavaju i proširuju svoje konekcije ka nekim daljim uspesima, kaže učesnik ovog samita”, Faris.

“Izuzetan značaj, ovakvi događaji gde smo svi okupljeni iz različitih država i regiona, pruža priliku da razmenimo ideje i iskustva”, dodala je Melisa.

Osim njih ovom skupu prisustvovalo je više od sto mladih iz čitave Srbije i zemalja regiona.

”Ja sam došao iz Aranđelovca i ovaj događaj za mene je pre svega bitan u temi umrežavanja sa drugim kolegama iz raznih krajeva Srbije ali i regiona.

”Ovakvi događaji su jako važni za studente, razvoj, z interes i slično i smatram da bi ovakvih programa treba imati ne samo u Srbiji, Bosni već i u Makedoniji. 

“Dolazim iz nalog mesta Gračanica, ovaj program će definitvno doprineti u realizaciji moje biznis ideje u budućnosti”.

”Definitivno ovoliko sesija koje smo imali, govore o tome kako početi svoj biznis i po prvi put sam možda razmišljala čak o tome da ću definitvno sad kad pođem kući neku ideju predložiti mojim prijateljima, nešto ćemo početi da radimo i mislim da je stvarno događaju koji ne samo da je okupio mlade ljude koji su veoma kreativni i imaju veoma velike predispozicije da uspeju, nego i samim tim da nekako napravimo neki regionalni projekat koji će možda nekako ujediniti te naše ideje”, samo su neki od utisaka učesnika ovog samita.

Na samitu je rečeno da su mladi okupljeni na ovom skupu generacija budućnosti koja će region voditi ka prosperitetu.

“Mi u sjedinjenim državama smo posvećeni većinom zapadnom Balkanu i posvećeni smo regionalnoj integraciji koja je potrebna da bi se izgradila budućnost sa ekonomskim prosperitetom, sigurnošću, vladavinom prava i demokratskim slobodama.

Veliki deo naše strategije regionalne integracije su naši odnosi među ljudima, zato je biti ovde na našem prvom Bold samitu koji okuplja mlade ljude iz celog regiona zaista važno za vas kako strateški tako i kao ulaganjem u generacije budućnosti”, istakla je Podsekretarka Stejt departmenta za javnu diplomatiju Elizabet Alen.

Inače program je organizovan od strane Univerziteta Nebraska Omaha u saradnji sa ambasadama SDA-a u zemljama Balkana.

CATEGORIES
Share This