Aladin Paučinac oslobođen odgovornosti

Aladin Paučinac oslobođen odgovornosti

Aktivista Aladin Paučinac, presudom Prekršajnog suda u Novom Pazaru oslobođen je odgovornosti za organizovanje neprijavljenih protesta u ovom gradu sredinom decembra prošle godine, potvrdio je on za portal A1.

Protiv Paučinca, osnivača Inicijative slobodnih građana (ISG), policija je podnela prekršajnu prijavu zbog sumnje da je organizovao i preko društvenih mreža pozivao građane na protest 18. decembra 2021. godine ispred zgrade Gradske uprave, koji nije bio prijavljen.

Sudija pojedinac Prekršajnog suda Paučinca je oslobodio odgovornosti uz obrazloženje da “delo za koje se tereti po propisu nije prekršaj”. Da je proglašen krivim, Paučinac bi morao da plati od 100.000 do 150.000 dinara.

‘’ U ovom malom slučaju pravosuđe je sudilo ni po babu ni po stričevima. Na tome sam im zahvalan i nadam se da neće na ovome stati’’-rekao je u izjavi za A1 Paučinac.

Protiv Paučinca je u toku i pet postupaka u kojima ga je vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović tužio zbog narušavanja časti i ugleda, kao i još dve prijave zbog, kako je rekao, navodnog organizovanja neprijavljenih protesta.

CATEGORIES
Share This