6. IZLOŽBA FOTO – KINO KLUBA NOVI PAZAR

6. IZLOŽBA FOTO – KINO KLUBA NOVI PAZAR

U galeriji Kulturnog centra Novi Pazar otvorena je 6. godišnja izložba Foto – kino kluba Novi Pazar. Izložbu su otvorili Irfan Ličina, predsednik kluba, i Ajla Dazdarević ispred Kulturnog centra.

Foto: Ešref Džanefendić

Na samom početku, posetiocima izložbe se obratila Ajla Dazdarević: ‚‚Od samog osnivanja Foto – kino kluba, galerija Kulturnog centra je uz njih i podržava ih u njihovom daljem napredovanju. Svake godine imaju zasebni termin u galeriji za svoju kolektivnu izlozžbu, tako da se nadam da će, i ubuduće, ova saradnja da se nastavi.  Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da sarađujemo sa jednim ovakvim udruženjem.“

Foto: Ešref Džanefendić

‚‚Pre svega hteo bih da se zahvalim svima koju su došli. Ono što mi je posebno drago, pre svega, kao fotografu i predsedniku ovog udruženja, je vaše interesovanje za fotografiju, a onda i za rad našeg kluba. Ove godine imamo zaista neverovatne fotografije. Najveća imena fotografske scene u Srbiji su, takođe, pogledali izbor žirija, među kojima se nalazi 50 fotografija. Prepustiću da moje i fotografije članova kluba govore u naše ime.“ – istakao je Irfan Ličina ispred Foto – kino kluba.

Foto: Ešref Džanefendić

Na izložbi je učestvovalo 27 autora i ukupno je izloženo 50 fotografija.
Ovo je 6. kolektivna izlozba u nizu. Pored izložbi, Foto – kino klub često organizuje i radionice za ljubitelje fotografije, kao i druženje fotografa pod nazivom Dolap, gde,  ljubitelji fotografije i članovi kluba, imaju priliku da upoznaju najtalentovanije profesionalne fotografe u našoj zemlji, vide njihovo predstavljanje, porazgovaraju sa njima i razmene iskustva.

 

Martina Ilić

CATEGORIES
Share This