Zukorlić: Vlast se nezakonito ponaša prema Islamskoj zajednici (video)

Zukorlić: Vlast se nezakonito ponaša prema Islamskoj zajednici (video)

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić rekao je danas da se vlast nezakonito ponaša prema Islamskoj zajednici.

Na pitanja A1 kako da se reši pitanje Islamske zajednice,On odgovara da se problem rešava onako kako se štitilo jedinstvo Srpske pravoslavne crkve.

“Hoće Vladika Artemije da napravi crkvu, policija, službe, Ministarstvo pravde, svi ustaju i ne daju mu da napravi crkvu, to je suština.”,

Prvo, ja nisam deo vlasti, dakle ja sam partner u Narodnoj skupštini a vi znate da smo mi daleko od trenutka  kada će Narodna skupština imati vlast. Nemam nikakvu vlast u izvršnoj vlasti što jeste stvarna vlast.

Drugo, kada ovaj narod ovde u Sandžaku, stranci koju predvodim i listama koje kandidujem bude dao natpolovičnu većinu onda ćemo imati uticaj, bez obzira bili u vlasti ili ne bili, da se ova rešavaju vrlo brzo.

Treća razlika u ponašanju ove vlasti od onih dviju prethodnih koje su bili direktni agresori na Islamsku zajednicu, jeste da je ona prestala sa agresijom na Islamsku zajednicu, ali pasivno, dakle na neki način toleriše agresiju na Islamsku zajednicu. Jeste razlika ali isto tako ni ova vlast se ne ponaša niti zakonito niti korektno prema Islamskoj zajednici. To je istina, ljutili se ili ne ljutili moji partneri u Narodnoj skupštini.

To je jedna istina i dokle god oni ne budu shvatili da tako treba oni će činiti jednu veoma lošu uslugu muslimanima ali isto tako i državi koju vode, zato što je ovo pitanje više od unutar muslimanskog pitanja.” , rekao je Zukorlić

On je zaključio da država čini nepravdu u ovom slučaju i da se oni bore protiv te nepravde.

 

E.Radetinac

RUBRIKE
Podeli