Zukorlić: Odgovoriću Ugljaninu na pitanje o Srebrenici kada dođe prvi put na dženazu

Zukorlić: Odgovoriću Ugljaninu na pitanje o Srebrenici kada dođe prvi put na dženazu

Usame Zukorlić, predsednik Stranke pravde i pomirenja, osvrnuo se na pitanje koje mu je postavi gospodin Sulejman Ugljanin, ističući da će svoj odgovor o Srebrenici izneti 11. jula u Potočarima, na dan komemoracije. On je naglasio  da ne želi da tu temu svodi na jeftine političke poene i da neće dopustiti nikome da mu drži predavanja o Srebrenici.

Usame Zukorlić je u svom obraćanju dodao da se njegovi stavovi po pitanju Srebrenice ne razlikuju od ranijih stavova ili od stavova njegovog oca.

“O Srebrenici možemo da pričamo opet 11. jula u Potočarima. Pitanje koje mi je postavio gospodin Ugljanin mogu 11. jula da mu odgovorim u Potočarima, kada dođe po prvi put u životu na dženazu. Vrlo rado ću mu tu kazati moje stavove  a ako ga zanima i ne može da čeka, neka uđe i pogleda, gostovao sam u nekoliko emisija, u toku izborne kampanje i pre izborne kampanje i moji stavovi se o Srebrenici ne razlikuju u odnosu na moje stavove prije i u odnosu na miftijine stavove, to su isti stavovi tako da ne želim da Srebrenicu svodimo na jeftine političke poene. To je jako osetljiva i bolna tema za Bošnjake, i treba da promenimo pristup prema toj jako osetljivoj činjenici kada su Bošnjaci u pitanju”, kaže predsednik Strahoe pravde i pomirenja, Usame Zukorlić.

Zukorlić je istakao da je Međunarodni sud u Hagu doneo presudu o genocidu koji nije usmeren ni prema jednom narodu, da su krivci osuđeni i da se tu za njega stavlja tačka. Istakao de da iako nije bio u Srebrenici tokom zločina i nije im svedočio, naglašava važnost institucija koje su analizirale obilje materijala, svedočenja i dokaza kako bi donele presudu.

“Međunarodni sud u Hagu je doneo presudu da je počinjen genocid to nije usmjereno ni prema kojem narodu, ljudi koji su učestvovali u tome su osuđeni i za mene se tu stavlja tačka. Nsiam bio u Srebrenici kada su činjeni zločini, ja nisam to gledao, nisam svedok, ali zato jesi neke institucije prošle stotine hiljade materijala, svedočenja, dokaza i na osnovu svega toga procenile i donele presudu”, naglasio je Zukorlić.

Zukorlić je istakao da se njegovi politički narativi ne menjaju shodno tome da li je u Valdi ili ne i istakao je da neće dopustiti nikome da mu drži predavanja o Srebrenici.

“Ja ne dozvoljavam da mi bilo ko drži predavanja o Srebrenici, to je crvena linija preko koje mi ne prelazimo i ja kao ministar ne menjam svoj politički narativ shodno tome da li sam u Vladi ili nisam”, dodao je Zukorlić.

Celu press konferenciju možete pogledati na našem YouTube kanalu, Facebooku i klikom na ovaj link.

CATEGORIES
Share This