Zukorlić na čelu SPP-a

Zukorlić na čelu SPP-a

Bošnjačka demokratska zajednica Sandžaka (BDZS) ubuduće će se zvati Stranka pravde i pomirenja (SPP), a njen novi predsednik biće dosadašnji poslanik BDZS-a Muamer Zukorlić, odlučeno je na današnjoj Izbornoj skupštini ove stranke,prenosi radio Sto plus.

Pored, sada bivšeg predsednika BDZS-a Jahje Fehratovića, potpredsednici nove partije su Nenad Prokić, Samir Tandir, Misala Pramenković i Kujtim Sadriu.

Na Izbornoj skupštini u restoranu Gazija (heroj) Fakulteta za islamske studije usvojena su programska načela stranke i izabrana 42 člana Glavnog odbora.

Za generalnog sekretara stranke izabran je Ferid Bulić, predsednik Političkog saveta biće Admir Muratović, predsednik Nadzornog odbora je Edin Zećirović, predsednik Suda časti biće Enver Gicić, a za predsednika Statutarne komisije i člana predsedništva za dijasporu izabrani su Sabahudin Hajdarević i Ljutvija Balkan.

Predsednik SPP Muamer Zukorlić je nakon izborne skupštine novinarima rekao da će stranka uprkos temeljnoj reorganizaciji zadržati ideju o borbi za univerzalne vrednosti i prava.

Izvor : Radio Sto plus

CATEGORIES
Share This