Zećirović: Razgovori s SDP-om u Novom Pazaru razbili opozicioni blok

Zećirović: Razgovori s SDP-om u Novom Pazaru razbili opozicioni blok

Nosilac liste Građanskog pokreta Sandžaka (GPS), Edin Zećirović, izjavio je danas da su razgovori pojedinih partija sa Sandžačkom demokratskom partijom (SDP) i odustajanje od daljih protesta razbili opozicioni blok u Novom Pazaru.

Kritikujući te pregovore, Zećirović ističe da stranke time prodaju volju svojih birača i odustaju od izborne platforme. Izražava sumnju u mogućnost SDP-a da formira vlast u Novom Pazaru, tvrdeći da nemaju potrebnu većinu.

“Ta kombinatorika je već isprobana u prethodnom periodu. Videli smo da ona ne daje rezultate i da se nije desio apsolutno nikakav pomak, zbog toga što je SDP razvila takve mehanizme u lokalnoj samoupravi, da dok ne siđe sa vlasti niko ko bi sa njom ušao u vast ne bi imao mogućnost da promeni ovo stanje u kojem se nalazimo“, rekao je Zećirović.

Zećirović takođe odbacuje mogućnost ozbiljnije vlasti između SDP-a i SDA , tvrdeći da ta kombinacija nije dala rezultate u prethodnom periodu.

“Iako su nas mnogi prijatelji pre izbora savetovali da ne zatvaramo vrata pregovorima sa SDP-om, mi smo ih namerno zatvorili, zato što smatramo da nema boljitka i mogućnosti uspostave bilo kakvog normalnog sistema dok ta stranka bar na neki period ne ode u opoziciju“, rekao je Zećirović.

Zećirović će prisustvovati konstitutivnoj sednici, ali će i dalje izražavati nezadovoljstvo prekrajanjem izbora, kritikujući ponašanje liste „Aleksandar Vučić – Novi Pazar ne sme da stane – Ivica Dačić“ zbog održavanja SDP-a na vlasti.


A1-net/Free Media

CATEGORIES
Share This