Zećirović podneo još jednu žalbu

Zećirović podneo još jednu žalbu

Edin Zećirović, ispred Građanski pokreta Sandžaka danas je podneo žalbu pisarnici lokalne samouprave, koja će biti prosleđena Višem sudu u Novom Pazaru. U žalbi kako Zećirović navodi su istaknute brojne nepravilnosti koje su se desile tokom konstitutivne sednice Skupštine Grada Novog Pazara, održane 5. februara.

Edin Zećirovcić iz Građanskog pokreta Sandžaka naglasio je da smatraju da su prekršene zakonske odredbe i članovi poslovnika o radu Skupštine, te da je konstituisanje Skupštine i izbor predsednika nelegitiman.

Višem sudu u Novom Pazaru prosledili smo sve ono što je bilo neophodno a služba je dužna da dostavi zapisnik i tonski zapis u toku sednice. Videćemo kako će se stvari dalje odvijati i da li će se nastaviti prekrajanje volje građana tj izbornih rezultata.

Evropski parlament je kao što je i javnost upoznata zainteresovana za sva zbivanja vezana za izborni proces kao i za izborni proces u Novom Pazaru”, istakao je Zećirović.

Zećirovcić ističe da postupci vladajuće garniture kompromituju grad i šalju ružnu poruku. Naglašava da je oko 40% podrške vladajuće partije izdejstvovano na načine koje su poznate javnosti.

”Ono na šta želim da skrenem pažnju javnosti jeste da vladajuća garnitura svim ovim postupanjima itekako kompromituje naš grad i šalje jednu ružnu poruku.

Oni su izdejstvovali nekih 40% podrške, znamo na koji način i kojim metodama i stiče se utisak da naš kompletan životni ambijent je usmeren nelegalnim procedurama”, dodaje ispred Građanskog pokreta Zećirović.

Zećirovcić je obavestio javnost da se suočava sa četiri tužbe pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru, koje su, prema njegovim rečima, deo konstantnog pritiska vladajuće partije na Građanski pokret Sandžaka.

”Druga stvar koju želim da istaknem je da sam išao do poslovnog suda u Novom Pazaru gde sam odgovorio na četiri tužbe koje su protiv mene pokrenute a tiču se moje izjave koju sam dao za N1 onih dana kada su ovde bili aktuelno procesi.

Naime vladajuća garnitura sa diktatarskom partijom na čelu želi da vrši jedan konstantan pritisak na Građanski pokret Sandžaka kao i na mene i animirali su četvoricu ljudi da protiv mene podnesu neke tužbe”, dodao je Zećirović.

Kao treću tačku Zećirović ističe da je podneo službenu zabelešku 12.16.2023. godine Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu zbog pretnji putem društvenih mreža, ali do danas nije dobio obaveštenje o tom postupku.

Zećirović ispred Građanskog pokreta Sandžaka ističe da je fokus njihove borbe žalba upućena Višem sudu u Novom Pazaru, te naglašava da ne priznaju legitimitet prve sednice Skupštine Grada Novog Pazara zakazane za sutra, s obzirom na brojne nepravilnosti na konstitutivnoj sednici.

 

 

CATEGORIES
Share This