Zbog najavljenih obilnih padavina pozivaju se vlasnici kafića  da sami uklone sve pored reka!

Zbog najavljenih obilnih padavina pozivaju se vlasnici kafića da sami uklone sve pored reka!

Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara doneo je odluku da se stolice i stolovi na terasama restorana pored reka uklone, jer postoji opasnost da se vodostaj reka poveća, da taj inventar ponese bujica, da se napravi čep i izazove poplava.

Naser Crnovršanin, načelnik Odeljenja za vanredne situacije izjavio je danas  da je Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara već je u prirpravnosti.

„Zbog najavljenih padavina Gradski štab za vanredne situacije Novog Pazara održao je sednicu, gde su donete preventivne mere. Na rekama Jošanica, Trnavica i Raška već od sutra radiće se na kritičnim mestima.

Doneta je i odluka da se stolice i stolovi na terasama restorana pored reka uklone, jer postoji opasnost da se vodostaj reka poveća, da taj inventar ponese bujica, da se napravi čep i izazove poplava. Pozivaju se vlasnici da sami uklone sve pored reka, a od sutra ujutru će inspektori biti na terenu i obići sve letnje terase pored Raške i Jošanice.“, rekao je Naser Crnovršanin, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

Od ponedeljka do petka očekuje se velika količina padavina, a prema najavama iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda za dva dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima moglo bi da padne od 80 do 120 litara po kvadratnom metru.

CATEGORIES
Share This