Za sutra zakana vanredna sednica Vlade Srbije zbog Kosova

Za sutra zakana vanredna sednica Vlade Srbije zbog Kosova

Sednica Vlade Srbije na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestiti članove vlade o situaciji na Kosovu biće održana sutra, objavili su beogradski mediji.

Kako je objaviljeno, sednica je sazvana nakon najnovijih tenzija na severu Kosova i suspenzije regionalnog komandira Kosovske policije za Sever Nenada Đurića koju je sprovela Priština, kao i nakon razgovora Vučića sa tamošnjim Srbima koji su trajali cele noći u Beogradu.

Zbog suspenzije Đurića, predsednik Srpske liste Goran Rakić za subotu je zakazao hitan sastanak svih predstavnika kosovskih institucija na severu Кosova na kome će predložiti da svi Srbi napuste kosovske institucije na severu, kako je rekao,“Počev od njega lično, pa i iz lokalnih samouprava, tužilaštva, suda, policije, i svih ostalih organa“.

Generalni direktor Kosovske policije, na preporuku Policijskog inspektorata Kosova, suspendovao je regionalnog komandira Kosovske policije za Sever Nenada Đurića, zbog neostvarivanja zakonskih ovlašćenja i nesprovodjenja službenih odluka.

Đurić je juče izjavio da policija na severu Kosova neće sprovoditi odluku vlade u Prištini o podeli opomena Srbima koji nisu preregistrovali vozila na „RKS“ tablice, jer je ta odluka „politička i usmerena protiv srpske zajednice“.

Nova S

CATEGORIES
Share This