“Za održivost Novog Pazara potrebni su mladi!”

“Za održivost Novog Pazara potrebni su mladi!”

Grupa mladih gimnazijalaca proslavila je godinu dana postojanja organizacije “Mladi za održivi Novi Pazar”, posvećena održivom razvoju i podizanju ekološke svesti u gradu.

Članovi ove organizacije ističu neprocenjivo iskustvo i spremnost za kontinuirani rad u ostvarivanju pozitivnih promena.

“Pokazali smo da mladi imaju snage da naprave pozitivne promene. Lično mislim da su iskustva koja sam stekao u ovoj organizaciji neprocenjiva i nezamenljiva. Svesni smo da samo kontinuiranom radom možemo postići rezultate, stoga smo spremni na još brojnije neprospavane noći boreći se da grad postane ekološki bolje mesto”, kaže jedan od članova ove organizacije, Mehmed Muratović.

Predsednik organizacije, Samed Suljić naglasio je važnost aktivnog angažovanja u borbi protiv ekološke katastrofe koja pogađa Novi Pazar i celu Srbiju.

“Zaista ne mogu da verujem da je prošla godina dana od kako smo glasno rekli do posljednjeg atoma energija protiv ekološke katastrofe koja je zadesila Novi Pazar i čitavu Srbiju.

Zar to dolikuje jednom gradu poput Novog Pazara koji je najmlađi grad u Evropi, mislim da ne. To i ne bi bilo toliko čudno da u Novom Pazaru nisu poznati kao dobro praktičari vere ali ni u jednoj svetoj knjizi da ona nalaže dorektno ubijanje ljudi a kod nas se često može videti nepromišljeno i neadekvatno odlaganje otpada, zar to nije direktno ubijanje naroda?”, naglasio je predsednik organizacije, Samed Suljić.

Mladi za održivi Novi Pazar na današnjoj godišnjici posali su snažnu poruku svima: “Iza sebe ne ostavljajte trag, već iza svakog svog traga ostavite sebe”, i poručili da danas nije rođendan njihovog logoa, niti je rođendan statuta ili nekog pojedinca, već da je danas rođendan svih onih nas koji čine ovu zajednicu onom što jeste.

Na današnjoj godišnjici prisutnima se obratio i Alić Eldan, ekolog, i izrazio zadovoljstvo saradnjom sa organizacijom kao i planovima za buduće projekte.

“Sa ovom organizacijom realizvao sam mnogo projekata i velika mi je čast što su me danas pozvali. Naša saradnja se nastavlja, planiramo još neke brojne projekte zajedno sa ovim udruženjem i želim da im kažem da samo ovako nastave”, rekao je Alić.

Na završnici događaja, uručene su zaslužene plakete i zahvalnice, među kojima su se našli gradonačelnik Nihat Biševac, direktorka Gimnazije Dženana Raždaginac, Kancelariji za mlade, ekologu Alić Eldanu, udruženjima Otvorena ruka, Svetionik i Menjajmo Novi Pazar, kao i brojnim drugim institucijama i pojedincima koji su podržali rad organizacije.

Zahvalnicu udruženja Mzo NP dobio je i naš portal A1.

 

CATEGORIES
Share This