Vučić: Vojni izaslanici u Sandžaku rušili integritet Srbije

Vučić: Vojni izaslanici u Sandžaku rušili integritet Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija izložena snažnom obaveštajnom radu raznih zemlja, a kao primer za to je naveo delovanje vojno-obaveštajnih operativaca u Sandžaku, prenosi radio Sto plus.prenosi radio Sto plus.

On je na konferenciji za novinare kazao da delovanje stranih obaveštajnih agencija “ponekad prevazilazi mere pristojnosti”.

“U 90 odsto slučajeva su vojni izaslanici predstavnici obaveštajnih agencija i oni se pojavljuju na teritoriji Raške oblasti ili Sandžaka u svojim uniformama gde razgovaraju, direktno predstavljajući svoja vojna izaslanstva, o političkim rešenjima koja bi rušila integritet Republike Srbije. Reč je o licima austrijske, nemačke i bugarske službe”, rekao je Vučić.

On je dodao da je “reakcija države bila izuzetno snažna i da ta lica neće imati pristup informacijama ili događajima od značaja u Srbiji”.

Vučić je najavio i da će u narednom periodu biti “više akcija protiv pripadnika različitih obaveštajnih agencija čije je delovanje protiv Srbije dokazano”.

IZVOR: RADIO Sto PLUS

CATEGORIES
Share This